Ren motor efter en motorrens

Forlæng din motors levetid
- og undgå dyre værkstedsbesøg

Motorrens på blot 45 min. – Fra 995,-.

Har din bil brug for en motorrens? 
Det korte svar er ja. 

Uanset om din bil kører mange kilometer på landevejene, eller om du primært kører kortere byture, får din motor brug for en motorrens.

Jamen, min bil er jo nærmest helt ny? 

Selvom din bil er ny, er en motorrens stadig en rigtig god ide. Ved nyere biler stoppes motoren nemlig hurtigere til end ved ældre. Moderne biler er udstyret med tekniske systemer, som skal reducere CO2-udledningen ved at genanvende en del af udstødningsluften, men som derfor samtidig betyder, at motoren soder mere til. Som tommelfingerregel bør du overveje en motorrens, når din bil er ældre end et år. Efterfølgende anbefaler vi, at du får udført en motorrens ved hver 30.000 km for benzinbiler og 60.000 km for dieselbiler.
 

Find dit nærmeste motorrensværksted

 

Motorrens giver 3 fordele
– og så lige 2 ekstra

Øget trækkraft og forbedret acceleration 

Med en motorrens vil du både opleve en øget trækkraft og en forbedret accelerationsevne – selv hvis du kører i en ældre bil. En test foretaget i samarbejde med MotorTV viser, at du kan forbedre trækkraften fra 0,4 % og helt op til 8,9 % med en motorrens – afhængigt af biltype.

En motorrens giver en bedre acceleration

Bedre brændstoføkonomi

Med tiden soder din bils motor til og ydeevnen forringes. Din bil kører kortere på literen og bruger (unødigt) meget brændstof. Det kan en motorrens gøre noget ved. Test i samarbejde med MotorTV viser, at du med en motorrens kan opnå et mærkbart forbedret brændstofforbrug fra 5,4 % op til 41 % – afhængigt af biltype og kørselsmønster.

En motorrens giver en bedre brænstoføkonomi

Bedre samvittighed for miljøet

Når du får lavet en motorrens, giver du miljøet en tanke ved at holde din motor ren, så den forurener mindre. En motorrens renser din bils brændstofsystem for snavs og sodaflejringer, og det giver din motor en renere udstødning til gavn for miljøet.

En renere motor giver en bedre samvittighed

Færre dyre reparationer

Uanset om du kører i en nyere eller ældre bil, kan du ved at vedligeholde din bil med en motorrens-behandling undgå dyre værkstedsbesøg. Du kan f.eks. undgå at partikelfilteret stopper til, hvis du får renset motoren i tide. På den måde kan du undgå at investere i et nyt filter.

Forlænget levetid på din motor

Bedre acceleration og mere trækkraft giver ikke bare større køreglæde i dagligdagen. Det er også med til at forlænge motorens levetid. Når din motor er ren, er belastningen af motorens centrale dele ikke nær så stor. Og det giver din bil de bedste vilkår til at klare udfordringer som køkørsel, koldstart og sejtræk.

Opnå en forlænget levetid på din motor med en motorrens

Motorproblemer er skyld i de fleste værkstedsbesøg 
- vedligeholdelse er vigtig

De fleste ved, at det er vigtigt at skifte motorolie på bilen med jævne mellemrum, men langt de færreste ved, at det også er en god ide at få renset motoren. 

Du afkalker da kaffemaskinen?

Hvis du glemmer at afkalke kaffemaskinen, stopper den til. Samme forstoppelse kan ske for din motor, hvis du ikke husker at rense den.

Hvorfor opstår motorproblemer?

Når du kører i din bil, sker der en forbrænding i motoren, som blandt andet kommer fra brændstoffet og oliedampene, og som efterlader sod og affaldsstoffer i motoren.

Affaldsstofferne sætter sig bl.a. på stemplerne, ventilerne, indsprøjtningsdyserne og EGR-ventilen. Hvis du ikke tager hånd om det, vil det med tiden medføre en ophobning af sod og affaldsstoffer.

Det resulterer i sidste ende i, at motoren sættes under pres og bliver unødigt belastet.


4 tegn på, at din motor trænger til en rensning

 1. Bilen trækker dårligt 
 2. Du skal tanke oftere
 3. Du oplever ujævn motorgang
 4. Sod og sort røg i udstødningen
   

Find værksted til din motorrens her
 

Hvad er en motorrens? 

En motorrens er en indvendig dybderensende behandling af din bils motor. Resultatet er en renere motor, forbedret ydeevne og større køreglæde. 

Motorrensen foregår ved, at vi kobler vores WIC-rensemaskine til bilens motor. Rensemaskinen sender rensevæske direkte ind i motorens indsugningssystem, mens bilen kører med høje omdrejninger. Det kan din motor sagtens klare uden at der sker noget ved det.  

Rensevæsken er en effektiv kemisk væske, der fjerner affaldsstoffer og sodaflejringer. Og renser de områder, der er tilsodet.

Bliver motoren skilt ad?

Nej, en motorrens udført af et Bedremotor-værksted kræver ingen afmontering af vitale dele og resulterer ikke i fabriksændringer. Det eneste, vi frakobler, er luft- og brændstofslanger for at tilkoble rensemaskinen.

Biler er forskellige. Og bilister har forskellige kørselsmønstre. Derfor kan graden af tilsodning variere. Tag en snak med dit værksted om, hvad den bedste løsning er for netop din bil.

Hvorfor vælge motorrens fra Bedremotor? 

Bedremotor er et fællesskab mellem Würth og en række certificerede partnere, der alle bruger Würths WIC- og WAC-maskiner.

Würths maskiner er mere effektive end andre rensemaskiner på markedet. Det skyldes, at der bruges en rensevæske til rengøring i dybden, som fjerner sod og andre urenheder langt bedre end andre maskiner.

Würth har mange års erfaring med additiver og motorrens, og metoden er gennemtestet og udføres årligt på 7.000 motorer. Det er din garanti for en effektiv rensning.

Hvem er Würth?

Würth har mere end 50 års erfaring på det professionelle marked og er kendt for en lang række kvalitetsprodukter til bl.a. autobranchen.

 

Bliv klogere på Bedremotor

 

Testresultaterne siger det hele!

Er du nysgerrig efter at se effekten af en motorrens, kan du se filmen lavet i samarbejde med MotorTv.
Vi tester 3 diesel- og benzinbiler. 

Indvendig motorrens


”Mit værksted anbefalede en dybdegående motorrens med additiver. Jeg var lidt skeptisk i starten, men da værkstedet fortalte om fordelene, blev jeg overbevist. Nu efter rensen kan jeg mærke, at bilen har en mere jævn motorgang og kører længere på literen, så jeg synes, det er en god idé at rense motoren fx en gang om året, så den altid er toptunet.”
 

Henrik Rostbøll
Bilejer ⋅ Vejen ⋅ ★★★★★ ⋅ 5 / 5

Motorrens og additiver til både diesel og benzinmotorer 

Uanset om du kører benzin eller dieselbil, bliver der under kørslen efterladt sod og andre affaldsstoffer i motoren og forbrændingssystemet. Motorrens og additiver fra Würth er velegnede til alle typer benzin- og dieselmotorer – også biobenzin og -diesel. Additiverne renser og beskytter alle komponenter i brændstofsystemet mod koks og sodaflejringer. Også motorer i motorcykler, busser, både og selv tanks og andre erhvervskøretøjer har gavn af en motorrens.

Motorrens med additiver til diesel- og benzinbiler

Benzin additiv. Velegnet til alle benzinmotorer med eller uden indsprøjtning eller direkte indsprøjtning f.eks. GDI og FSI, KAT m.m.

Diesel additiv. Velegnet til alle dieselmotorer med eller uden Common-Rail og pumpedyse, DPF, Ad Blue, NOx filter m.m.

Ja, motoren kan faktisk være tilsodet


Før behandling med rensevæske


Efter behandling med rensevæske

Det er tydeligt at se, hvordan skidt og sod er blevet fjernet fra indsugningen efter en behandling med rens. Også i flere tests fremgår den dokumenterede effekt af en intensiv motorrens. 

Dokumenteret effekt

Testresultat før en motorrens

Graf med testresultat før en motorrens

Testresultat efter en motorrens

Graf med testresultat efter en motorrens

Her ses resultatet af en test på rullefelt af en  Peugeot 308 fra 2007 før og efter en intensiv rensning med en WIC- og WAC-rensemaskine. Før har bilen en maksimal ydeevne på 148,4 Hk ved 4330 omdrejninger.

Efter behandlingen er motoren ren og fri for sod, og motorydelsen er igen optimal. Efter motorrensen opnår Peugeoten en maksimal ydeevne på 158,9 Hk ved 5895 omdrejninger. Dvs. en forbedring på 10,5 Hk.

Og nu tænker du måske, hvorfor testen tager udgangspunkt i to forskellige omdrejningsniveauer? Det gør den af den simple årsag, at motoren inden en motorrens ikke får luft nok pga. tilsodning og derfor ikke kan yde sit optimale i de omdrejninger, den burde. Vi sammenligner motorens maksimale ydeevne før og efter rens – dvs. det sted, hvor kurven er højst – og derfor refererer vi til to forskellige omdrejningsniveauer.

Ren motor – ren samvittighed

Omtanke for miljøet er en væsentlig grund til at få lavet en motorrens. En motorrens medfører nemlig både en renere og mere miljøvenlig udstødning. Og en bil der i sidste ende forurener mindre.

Over tid opstår der en forurening og ophobning af affaldsstoffer, som betyder, at motoren bliver slidt og unødigt belastet. Det er hverken godt for miljøet eller pengepungen.

Ren motor - en motorrens giver en renere og mere miljøvenlig udstødning

VIDSTE DU, AT…
… motoren i nye biler tilstoppes hurtigere end motoren i ældre?

Moderne biler er udstyret med motorer, der er designet, så de udleder så få skadelige stoffer som muligt. Det er godt for miljøet, men skidt for bilen. Problemet er, at store dele af forureningen sendes tilbage til motoren.

Med tiden medfører det en ophobning af sod og smuds inde i selve motoren. Affaldsstofferne sætter sig på stemplerne, ventilerne, indsprøjtningsdyserne, EGR-ventilen og lignende steder. Og det resulterer i, at motoren bliver unødigt belastet.

3 spørgsmål om motorrens

1. Hvor ofte anbefales en motorrens? 

Hvor ofte din bil har brug for en motorrens, afhænger af forskellige faktorer bl.a. alder på bilen, kørselsmønster og brændstoftype. Generelt  anbefaler vi en motorrens for hver 30.000 km for benzinbiler og hver 60.000 km for dieselbiler. Og ellers er en god tommelfingerregel at få foretaget en motorrens mindst én gang om året.

2. Hvor lang tid tager en motorrens?

Det tager kun 45 minutter at få foretaget en motorrens med WIC-maskinen, og så får du:

 • Effektiv rens af hele brændstofsystemet 
 • Genoprettelse af brændstofsystemets ydeevne 
 • Smøring og nedsættelse af friktion i motoren

Vælger du også at få renset med WAC-maskinen, får du yderligere renset motorens indsugningssystem for urenheden og sod. WAC-maskinen kan køre samtidigt med WIC-maskinen og det tager derfor total set kun 45 minutter.   

Ingen af bilens vitale dele afmonteres. Det eneste, der frakobles, er luft- og brændstofslanger for at tilkoble rensemaskinen.

3. Kan det betale sig at få lavet en motorrens?

Det enkle svar er ”ja”. Med tiden vil din bils motor sode til. Konsekvenserne af tilsodningen kan være mange, og du kan bl.a. opleve:

 • Forringelse af motorens ydeevne
 • Unødvendig højt brændstofforbrug
 • Hurtigere slid på motordele
 • Forhøjet forurening
 • Unødvendige reparationer

Efter en motorrens er motoren ren og fri for sod, og motorydelsen er igen optimal.
 

Find værksted og book din motorrens nu

Hvordan beskytter du bedst din motor?

Anbefaling #1:

Brug mellemrens


Vi anbefaler, at du mellem bilens serviceeftersyn påfylder Würth Mellemrens, der renser og vedligeholder alle komponenter i brændstofsystemet og er med til at forebygge en række motorrelaterede problemer.

Behandling med Mellemrens er en enkel og omkostningseffektiv behandling, som du selv kan foretage – både på benzin- og dieselbiler. 

Mellemrensen hældes direkte i brændstoftanken hver gang du tanker. Den rensende effekt skabes gennem forbrændingen, dvs. at din motor renses indvendig fra tank til brændstofsystem, mens du kører i bilen.

 

Anbefaling #2:

Kør en lang "frisk" køretur 


Tænk over dit kørselsmønster. Kører du få km og mange korte ture, risikerer du at skade din bil.

Motoren kan nemlig ikke nå at blive driftsvarm på den korte tur og kan dermed heller ikke rense sig selv (regenerering af partikelfilter).

Problemet opstår typisk, hvis du kører under 30 km per tur og kun kører omkring 15.000 km om året i din bil. 

Løsningen? En lang ”frisk” køretur på 50-100 km.

 

Anbefaling #3:

Vedligehold din bil


Vil du passe godt på din bil, er det vigtigt at få den serviceret jævnligt.

Vi anbefaler derfor at du overholder de serviceintervaller, som bilfabrikanten foreskriver.

På den måde bliver ting, der evt. kunne udvikle sig til problemer taget i opløbet og du er sikker på at din bil er i orden.

Som en del af den regelmæssige vedligeholdelse anbefaler vi at du får lavet en motorrens - når bilen alligevel er på værksted.

Hør mere hos dit Bedremotor-værksted.

 

Motorrens over hele landet

Bedremotor er landsdækkende. Brug søgefunktionen og find et certificeret Bedremotor-værksted nær dig.

Book motorrens – nemt, enkelt og hurtigt

 1. Find et certificeret Bedremotor-værksted tæt på dig
 2. Book en tid til motorrens
 3. Aflever bilen på værkstedet, og 45 minutter efter har du en bil med en ren motor

Bedremotor - Motorrens over hele landet

Spørgsmål om motorrens og motorvedligehold?

Har du brug for at vide mere om, hvordan du kan beskytte og vedligeholde din motor,  kan du tage fat i dit lokale Bedremotor-værksted. De står altid klar med vejledning og gode råd.

Vil du følge (lidt) mere med, kan du finde Bedremotor på Facebook. Her kan du løbende få gode råd til en bedre, og renere, motor.

 

Find og like os på Facebook

keyboard_arrow_up